Результати опитування

В опитуванні взяли участь 106 підприємств, із яких підприємства промисловості становлять 30%, будівництва – 11%, торгівлі та сфери послуг – відповідно 22% та 37%. 

Результати опитування показали, що більшість респондентів очікували поліпшення економічного стану своїх підприємств порівняно з попереднім місяцем – індекс очікувань ділової активності загалом по економіці становив 52,4.

Усі сектори, крім будівництва, оптимістично оцінювали результати економічної діяльності у липні. Найоптимістичніше налаштовані підприємства промисловості (значення індексу – 54.1).

Читайте також: Бізнес очікує курс на рівні 28,82 гривні за долар (опитування)

Підприємства будівництва очікували, що у липні відбудеться незначне сповільнення економічного тренду у секторі, якщо порівняти з червнем.

Нагадаємо, Національний банк запровадив новий інструмент оперативної оцінки та відстеження тенденцій розвитку економіки – щомісячний індекс очікувань ділової активності.

Детальніше з результатами щомісячного опитування підприємств за липень можна ознайомитися в підрозділі «Щомісячні опитування бізнесу» розділу публікації.

Результати наступного опитування (за серпень) будуть опубліковані першого робочого дня вересня 2019 року.