Причина зниження

Торгові тертя в світовій торгівлі продовжують чинити тиск на ринкові настрої і фізичний попит на нафту.

Тепер експерти очікують, що Brent в середньому буде коштувати $67 за барель за підсумками поточного року, $65 за барель у наступному році і $61 за барель у 2021 році. Раніше прогнози знаходилися відповідно на рівні $70 за барель, $76 за барель і $80 за барель.

«Перегляд відображає погіршення економічних перспектив і різкіше, ніж очікувалося, зниження попиту на нафту», — говориться у звіті Fitch Solutions.

Зростання видобутку сланцевої нафти в США, як очікується, суттєво сповільниться, однак світові поставки нафти залишаться в профіциті, і котирування будуть знижуватися через ослаблення попиту, повідомило агентство Bloomberg.

«Ринок стає надзвичайно чутливим до „ведмежих“ факторів і відносно несприйнятливий до „бичачих“, і така ситуація, ймовірно, збережеться на тлі тривалої напруженості в глобальній торгівлі», — наголошується в повідомленні Fitch Solutions.

Останній раз аналітики переглядали нафтові прогнози на початку липня. Тоді вони зберегли очікування для Brent на 2019-2020 роки, але погіршили оцінки на наступні два роки до $82 за барель.