Що це значить

Згідно з документом нові санкції вводяться на тлі того, що влада Венесуели намагається перешкодити Хуану Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом і визнаний США.

«Все майно і майнові інтереси уряду Венесуели, які розташовані на території США, заблоковані і не можуть бути передані, оплачені, експортовані, вилучені або іншим чином оброблені», — йдеться в документі.

Читайте також: Найбільший банк Венесуели змусять ввести криптовалюту Petro

Причому під урядом Венесуели в указі мається на увазі будь-політичний підрозділ, відомство або його структури, до яких США віднесли венесуельський Центробанк і державну нафтогазову компанію PDVSA.

Як наголосилв президент США, Ніколас Мадуро і пов'язані з ним особи продовжують узурпувати владу і порушувати права людини. Зокрема, вони проводять незаконні арешти та затримання, втручаються у свободу вираження думок і роботу ЗМІ.

Читайте також: Венесуела ввела в обіг нові банкноти (фото)

Раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти командувачів спеціальних сил поліції та військової контррозвідки Венесуели.

Нагадаємо, 30 квітня у Венесуелі сталася спроба державного перевороту. Частина військових Венесуели підтримали лідера опозиції Хуана Гуайдо в поваленні нинішнього президента. Опозиціонер висловив упевненість, що відсторонення Мадуро від влади — «необоротний процес».

У травні президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав готуватися до вторгнення на територію країни американських військ.