«Зараз немає причин говорити про перегляд ставок в найближчому майбутньому. Зміцнення гривні викликане ситуативним фактором, дія якого обмежена в часі. Традиційно для української економіки ближче до осені курс покаже незначне зростання. Тому, зміцнення гривні, яке ми спостерігаємо в липні, недостатньо вагомий фактор для перегляду ставок», — повідомив директор Департаменту продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ Дмитро Поліщук.

Також не бачать причин для перегляду ставок у Райффайзен Банку Аваль

«Банк регулює ставку за валютними депозитами в залежності від потреби корпоративного сектора в кредитах. За підсумками липня ми не спостерігаємо відтоку депозитів фізичних осіб в доларах США, а навпаки маємо приріст», — розповів головний менеджер з розвитку заощаджень та транзакційних послуг Райффайзен Банку Аваль Віктор Ткаченко.

За його словами, наразі у банку достатньо ресурсів. Тому, хоча процентна ставка за депозитами може коливатись в ринкових межах – це близько 2% річних, наразі банк змінювати її не планує.

Водночас, в банках припускають, що до зниження відсотків за депозитами можуть призвести інші фактори. «Курс Нацбанку на таргетування інфляції та пом’якшення монетарної політики сприятимуть поступовому зниженню депозитних ставок», — розповів «Мінфіну» заступник голови Правління — директор з роздрібного бізнесу Банку Кредит Дніпро Олег Пахомов.

Заробіть на депозитах більше з бонусами від Мінфіну. Ознайомитися з пропозиціями можна за посиланням.