Що це значить

«Підписуємо тристоронню інвестиційну угоду з гарантією повернення коштів за те, що повинно побудувати державу. Ви будуєте, ми повертаємо. Все чесно», — цитує президента прес-служба.

Зеленський також попросив Міністерство фінансів передбачити в бюджеті на 2020 рік витрати на злітно-посадкову смугу аеропорту.

Загальна вартість реконструкції аеропорту оцінюється в 2,14 млрд грн.

З 2010 року аеропорт Івано-Франківська знаходиться в концесії на 30 років компанія Скорзонера, яка входить до групи «Приват» Коломойського. Компанія також є засновником гірськолижного курорту Буковель.

Згідно з умовами договору Скорзонера зобов'язалася вкласти в реконструкцію та поліпшення комплексу не менше 50 млн грн. За словами директора аеропорту, відтоді вона перерахувала до обласного бюджету майже 10,7 млн грн концесійних платежів, а також інвестувала 18 млн грн.

Читайте також: У Зеленського обіцяють кредити під 12-13% вже наступного року

«Ми побачили ваш нібито аеропорт, виглядає він непогано. Але ми домовилися з паном Олександром Шевченком (до обрання депутатом був директором компанії Скорзонера — ред.), що почнемо будувати аеропорт дуже швидко. І ми дуже хочемо, щоб протягом півтора років в Івано-Франківську був справді хороший міжнародний аеропорт», — сказав Зеленський.

Зазначається, що майно компанії Скорзонера в Буковелі кілька разів заарештовували по справі про видачу Приватбанку напередодні націоналізації 19 млрд грн кредиту рефінансування.