«Ми сьогодні вивчаємо регламент Верховної Ради. Як Верховна Рада діє, взаємодіє, як вона формується. Які комітети створюються, як подавати законопроекти – як законопроект повинен виглядати», – розповіла новообраний нардеп.

Читайте також: Бюджет в небезпеці: Мінфін просить НБУ давати більш точні валютні прогнози

«Крім того, ми ще вивчаємо Конституцію, хто ще не вивчив її перед цим (сказала зі сміхом – ред.), можливо, якісь тонкощі рішень Конституційного Суду. Дуже цікаво насправді», – додала Василевська-Смаглюк.

На запитання, чи готова вона працювати над наступним бюджетом в новорічні свята, майбутній депутат відповіла: «Хто вам сказав, що бюджет розглядають взимку? Це у минулої влади так було!».

Читайте також: Бюджет-2020: мінімалка — 4723 гривні, долар — 28,2 гривні

«Наскільки я розумію, міністр фінансів вже підготував бюджетну декларацію на 2020-2022 роки, яка буде відображати всі основні макропоказники: доходи, витрати, інфляцію, все там буде відображено вже – і на основі цієї бюджетної декларації буде легше спроектувати бюджет», – зазначила майбутній нардеп. І додала: «Я так розумію, що він вже готується – і ми подамо його восени. Я думаю, що приймемо його до жовтня-листопада».