Як повідомили в банку, у 2019 році 64% е-лімітів на вивезення валюти українці отримали для розміщення коштів на закордонному особистому рахунку.

Для купівлі цінних паперів провідних світових компаній українці оформили 34% ліцензій, близько 1% – на страхування життя за кордоном.

Читайте також: Приватбанк оформив понад 3 тисяч е-лімітів для інвестицій за кордон

За даними банку, серед тих, хто отримав е-ліміти на поповнення валютних рахунків та купівлю цінних паперів, кожен четвертий інвестує кошти у США. Також цінуються інвестиції в банківські рахунки чи акції в таких країнах, як Великобританія, Іспанія, Польща та Німеччина.

Як оформити

  • Щоб інвестувати в закордонні активи через ПриватБанк, достатньо оформити заявку онлайн у Приват24.
  • ПриватБанк допоможе отримати е-ліміти безкоштовно, крім того, банк забезпечує підтримку клієнтам на всіх етапах оформлення та відправки платежу.

Що таке е-ліміт

7 лютого 2019 року набрав чинності новий Закон «Про валюту і валютні операції». В рамках валютної лібералізації НБУ скасував індивідуальні валютні ліцензії і замінив їх системою електронних лімітів.

Така система дозволяє інвестувати за кордон до 50 тис. євро на рік. 

Щоб стати інвестором, важливо документально підтвердити джерело походження коштів. Це можна зробити за допомогою декларації про доходи, у тому числі для ФОП.