Згідно з документом, вісім з десяти членів комітету підтримали зниження облікової ставки на 0,5 п. п. — до 17%, один – на 1 п. п. — до 16,5%. Один член КМП на засіданні не був присутній.

На думку членів комітету монетарної політики НБУ, макроекономічні умови в Україні є сприятливими для пом'якшення монетарної політики.

Читайте також: Зниження облікової ставки: 8 аргументів «за» і 5 «проти»

За базовим прогнозним сценарієм за умови поступового зниження процентної ставки її реальне значення буде залишатися високим, враховуючи поліпшення інфляційних очікувань. При таких умовах інфляція повинна досягти 5% в кінці 2020 року, говориться в протоколі.

Читайте також: Нацбанк знизив облікову ставку

Члени КМП відзначили, що основний внутрішній ризик для базового сценарію — подальше посилення загроз для макрофінансової стабільності — залишається актуальним.

«Такий ризик пов'язаний з можливою затримкою в проведенні ключових реформ або кроками щодо нівелювання попередніх досягнень через судові і законодавчі рішення, які можуть посилити вразливість економіки України і перешкодити продовженню співпраці з МВФ», — пояснили в НБУ.