Аргументи

«По-перше, уряд повинен бути компактним. Я – за маленьку кількість міністрів. У нас в країні кадровий голод. Якщо у нас навіть буде один або два слабких міністри, не кажучи вже про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів — це те, що я бачу», — вважає Данилюк.

За його словами, зробити це можна, об'єднавши деякі міністерства. «Наприклад, я завжди був прихильником об'єднання Міністерства економіки і Міністерства фінансів. Можна розглядати об'єднання Мінсоц та МОЗ. Тому що, врешті-решт, охорона здоров'я – це теж певна соціальна функція», — зазначив секретар РНБО.

Читайте також: Кабмін збільшив чисельність апарату Мінфіну

Також Данилюк заявив, що кожен віцепрем'єр, крім першого, має очолювати якесь міністерство. «Я проти вільних віцепрем'єр-міністрів. Я маю на увазі, що кожен віцепрем'єр повинен очолювати міністерство. Нам не потрібна така кількість віцепрем'єрів взагалі. Тобто один, щоб заміщати прем'єра, коли той у відпустці або не може виконувати свої обов'язки, це можливо. Решта не потрібні, повинно бути компактно», — додав він.