Що відомо

«Ми дійсно ініціювали та ведемо переговори про таку співпрацю, сподіваємося на їх плідне завершення», — повідомив Коболєв.

За його словами, співпраця між Україною та Молдовою щодо постачання газу може стати взаємовигідною: для Молдови — це можливість купувати газ на конкурентних ринках ЄС, а для України — збереження потужностей газотранспортної системи.

«Основне завдання, яке наразі необхідно вирішити — це підписати угоди між операторами ГТС наших країн про взаємодію у всіх точках з’єднання відповідно до європейських правил», — додав Коболєв.

Читайте також: Нафтогаз покликав Газпром на переговори щодо транзиту

Раніше пропозицію про використання української ГТС молдовському уряду зробив Укртрансгаз. Компанія пропонувала Молдові відмовитися від закупівель російського газу так, як це свого часу зробила Україна.

Напередодні у Нафтогазі повідомили, що наразі ніхто не заважає російському Газпрому відновити пряме газопостачання до України.

Зазначимо, що Україна не купує газ напряму у Росії з 25 листопада 2015 року. Одна з причин цього те, що Росія використовувала своє домінуюче становище на ринку газопостачання України для політичного тиску.