Що це значить

«У зв'язку зі значними структурними змінами в економіці України оновити дослідження обґрунтованості цільового рівня інфляції і поінформувати Раду про результати до кінця 2019 року», — написав він у Facebook.

За його словами, Рада НБУ також рекомендувала правлінню регулятора провести дослідження рівня сприйняття окремих комунікацій НБУ різними економічними агентами, зокрема, з приводу очікувань учасників ринку щодо змін у політиці або обґрунтованості зміни прогнозів.

Читайте також:Інфляція знизиться до 6,3% до кінця року — НБУ

Рада НБУ також рекомендував в межах Стратегії розвитку фінансового сектору на 2020-2025 рр. при взаємодії з іншими регуляторами фінансового сектору розробити план розвитку фінансового ринку для поліпшення дії монетарного трансмісійного механізму.

Крім того, Рада НБУ рекомендувала в регулярних звітах правління про грошово-кредитну політику висвітлювати питання впливу грошово-кредитної політики на умови і динаміку кредитування в Україні. «Оцінка грошово-кредитної політики і її впливу на соціально-економічний розвиток потребує ретельнішого вивчення реакції кредитного ринку (як ключового для рівня ділової активності в країні) на зміни в грошово-кредитній політиці», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Україна вибула з топ-20 країн з найвищою інфляцією — НБУ

Нагадаємо, за даними Госттату, дефляція в Україні в червні склала 0,5%, тоді як в річному вимірі зафіксована інфляція на рівні 9%.

Поквартальний прогноз НБУ передбачав зниження річної інфляції до кінця першого кварталу поточного року до 8,6%, утримання її на цьому рівні у другому кварталі з подальшим зниженням до 7,3% за підсумками третього кварталу і 6,3% – за підсумками 2019 року.