Що відомо

Інформація про це міститься в листі, який платіжна система розіслала своїм партнерам, а також на офіційному сайті Western Union.

Обмеження є частиною комплексу заходів, які платіжна система проводить відповідно до вимог закону по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також відповідно до рекомендацій ЦБ від 14 січня 2019 року, спрямованими на підвищення уваги кредитних організацій до окремих операцій клієнтів, ідеться в листі.

Вони вводяться «з метою мінімізації ризиків використання системи Western Union в протиправних цілях».

Нинішні обмеження для транскордонних переказів становлять 5 тис. дол. для однієї операції. За даними на 30 вересня 2018 року, Western Union здійснювала грошові перекази в понад 200 країнах і територіях світу, говориться на сайті компанії.

Читайте також: Світові платіжні системи можуть піти з Росії — ЗМІ

Обмеження, які були встановлені раніше для Казахстану, Киргизії, Китаю і В'єтнаму на рівні 100 тис. руб. на місяць, залишаються без змін, зазначається у документі. За даними центробанку, за 2018 рік росіяни перевели через платіжні системи Western Union, «Золота корона», «Юністрім» та ін. в країни СНД і далекого зарубіжжя близько 9,5 млрд дол. При цьому середня сума одного переказу становить близько 437 дол., або 27, 5 тис. руб.