За 10 днів — з 9 по 19 липня — додаток завантажили 6,5 млн разів. Наприклад, 17 липня FaceApp завантажили 1,6 млн разів. Більшу частину доходу  — $746 000 — принесли FaceApp користувачі Apple.

Додаток потратив у топ-50 у Ботсвані та ПАР, а за кілька днів посів перші місця в топах App Store і Google Play в Росії, США та інших країнах.

Читайте також: Українець обікрав Microsoft на 10 мільйонів доларів — ЗМІ

На 19 липня FaceApp, як зазначили розробники, займає перше місце в App Store 154 країнах світу з 155. У Китаї воно на п'ятому місці по скачуванню.

Це не перший хайп навколо FaceApp. Користувачі звернули на нього увагу ще в травні 2017 року, через п'ять місяців після його появи в магазинах додатків. Вже тоді FaceApp вмів «старіти», «молодити», змінювати стать і накладати посмішку. Тоді максимальна кількість скачувань додатка сягала мільйона на день.За всю історію FaceApp було завантажено 73,2 мільйона разів і воно заробило $11,6 млн.

Відомо також, що сенатор США Чак Шумер звернувся до ФБР і Федеральної торгової комісії з вимогою перевірити FaceApp через можливу загрозу нацбезпеці. Політика збентежило те, що продукт розробила російська компанія. На думку сенатора, програма може викрадати персональні дані американців і передавати ці відомості влади РФ.

Втім, безпечність програми поставили під сумнів не тільки в США.