Рейтинги життєздатності (VR) і підтримки (SRF) українських держбанків також підтверджені на рівні b відповідно — і B-, при цьому рейтинг SRF відображає думку Fitch про потенційну державної підтримки цих банків, якщо вона знадобиться.

 Депозити в банках України

«VR всіх чотирьох банків, в першу чергу, відображають їх чутливість до вразливою внутрішньої операційному середовищі, в якій вони діють як найбільші фінансові установи України», — пояснили в агентстві.

також Оцінка враховує 100% державну власність банків (95% для Укргазбанку), значну частку довгострокових суверенних облігацій (для всіх чотирьох банків) та суттєве кредитування контрольованих державою компаній (для трьох банків, за винятком Приватбанку), що обумовлює їх сильну кореляцію з суверенними і бюджетними ризиками.

Короткострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті усіх чотирьох банків підтверджені на рівні B, а національні довгострокові рейтинги — на рівні " AA (ukr), що відображає їх кредитоспроможність по відношенню до інших банків в межах України.