«Під приціл» потрапила перша десятка таких партій, як «Опозиційна платформа „За життя“, „Батьківщина“, „Європейська солідарність“, „Голос“, „Сила і честь“. А також від „Слуги народу“ розглянуто перших 30 кандидатів зі списку, адже рейтинги політсили в 2-3 рази вищі від конкурентів, тож і кількість депутатів, скоріш за все, буде пропорційно в рази більшою.

Кандидати у нардепи, що опинилися у фокусі дослідження, загалом пов’язані із майже із 1,8 тис. компаній, половина з яких мають точки перетину зі „Слугою народу“. За 2017 рік виручка усіх цих підприємств досягла вражаючих 287,5 млрд грн.

Майбутні парламентарі не цуралися торгівлі з країною-агресором – РФ. Винятком стали лише представники „Голосу“ та „Сили і честі“. А от кандидати від чотирьох інших політсил 2018 року продали в РФ товарів та послуг на 194 млн грн і закупили звідти на 122 млн грн.

Найбільше на експорті в Росію збагатилися компанії, причетні до представників „Опозиційної платформи “За життя». За попередній рік вони заробили на цьому 123 млн грн, що складає 11% від усіх їх продажів за кордон (і це найвищий показник серед усіх). А от на імпорт з РФ 2018 року найбільше витратив бізнес «Європейської солідарності» – 56 млн грн.

Найбільшу частку РФ в імпорті має «Батьківщина»: закупівлі пов’язаного з нею бізнесу склали 8% від загальної кількості. Хоча майбутні нардепи від ОП «За життя» відстали у цьому показнику лише на 1%.

Всього аналітики нарахували 35 груп, причетних до майбутніх нардепів.