«У четвертому кварталі буде нова програма з МВФ і Україна отримає 2 млрд дол США в цьому році і по 2 млрд дол США в наступні кілька років. Як правило, ця програма розрахована на 36-48 місяців. З огляду на квоти України в МВФ мова може йти про розмір допомоги в діапазоні 5-10 млрд дол США », — заявив він.

Нагадаємо, що місія МВФ готова повернутися до Києва для переговорів після виборів і формування нового уряду.  Про це заявив глава місії глави місії МВФ Рон ван Родена під час візиту в Україну в травні.

Читайте також: Регулятор відсьогодні дня буде публікувати прогноз процентної ставки

Термін отримання допомоги від МВФ не є на сьогоднішні критичним для макроекономічних показників України. «Чи отримає Україна цю допомогу в третьому або четвертому кварталі 2019 року — це не настільки значно вплине на макроекономічні параметри, крім залишків золотовалютного резерву. Продовження співпраці з МВФ важливо не тільки з причини власне фінансової допомоги, а й для подальшого зниження дохідності за українським боргом, підвищення інтересу до України з боку інвесторів та інших донорів », — додав він.

Нагадаємо, сьогодні Нацбанк знизив облікову ставку з 17,5 до 17% на фоні уповільнення інфляції до запланованої мети в 5%.

Як писав «Мінфін», у кінці травня президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками місії МВФ і обговорив підготовку до укладення нового договору про співпрацю.