Докладніше про зміни

«Через тимчасове припинення в судовому порядку дії постанов НКРЕКП від 07.06.2019 № 954 та № 955, про встановлення тарифів ДП «НЕК «Укренерго» на ІІ півріччя 2019 р., в липні 2019 р. Укренерго виставлятиме рахунки за договорами на свої послуги по тарифу, який діяв до 1 липня 2019 р. — 57,40 грн за МВт-год», — ідеться у повідомленні.

Читайте також: НКРЕКП оскаржила рішення суду про призупинення тарифів «Укренерго»

Водночас у рахунках з’явиться нова графа — «Рекомендовано до сплати». У ній рахунок буде виставлятися за новими тарифами на ІІ півріччя 2019 року, що затверджені постановами НКРЕКП №954 та №955 від 7.06.2019 року.

Як платити

  • Укренерго рекомендує сплачувати рахунки за свої послуги саме за тарифами, вказаними в графі «Рекомендовано до сплати».

Це дозволить забезпечити виконання функцій, покладених на НЕК «Укренерго» у новому ринку електроенергії, а відповідно — підтримувати операційну безпеку енергосистеми. У разі нестачі коштів, які надходитимуть до Укренерго, компанія не зможе компенсувати гарантованому покупцю його витрати на сплату виробникам електроенергії з ВДЕ за «зеленим тарифом» та закуповувати значну частку електроенергії для компенсації технологічних втрат у мережах", — повідомили у компанії.

Читайте також: Кабмін ввів граничні ціни на електроенергію

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва за позовом «Нікопольського заводу феросплавів» зупинив дію постанов НКРЕКП №954 та №955, якими були встановлені тарифи для Укренерго на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя 2019 року.