Що це значить

«В Україні погіршуються умови для клієнтів, які хочуть щось купити за кордоном. Спочатку було 1 тис. дол., потім зменшили до 500 євро, потім до 300 євро, потім до 150. І тепер з 1 липня вже 100 євро. Я не знаю, чому так роблять наші чиновники, мотивуючи це тим, що доходи в бюджет збільшаться. Я не буду говорити про контрабанду, яка йде за кордон, тому що, якщо ми зупинимо цю контрабанду, то це в тисячі разів більше доходів у бюджет...», — сказав Кисіль.

При цьому він додав, що вважає некоректним порівняння українського ринку поштово-логістичних послуг з європейським.

Читайте також: Нова Пошта відновила послугу по доставці з онлайн-магазину iHerb

«У США — $800 (ліміт для безмитних посилок з-за кордону), в Європі — EUR22. Однак у Європі проживає понад 550 млн чоловік, і там зовсім інші умови, тому що самі європейці здебільшого купують в ЄС. Ми також купуємо в Європі. Але як можна порівнювати ринок України з європейським ринком і з тими можливостями, які мають європейці і які є у нас?», — констатував Кисіль.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу в частині встановлення кордону обкладення податком на додану вартість (ПДВ) для товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро.