Що це значить

Стеценко пояснив, що раніше фізособи віддавали перевагу депозитам, проте висока дохідність держоблігацій, відсутність оподаткування за ними, держгарантія і ліквідність змінили ситуацію на ринку.

Керуючий партнер ICU уточнив, що в середньому по ринку ставки по ОВДП складають 17-18% в гривні і 5-7% в доларах порівняно зі ставками депозитів – відповідно 15% і 2-3%, дохід за якими до того ж обкладається податком.

Оформити заявку на купівлю ОВДП від групи ICU і отримати бонус

Офіс ICU для фізосіб відкритий на першому поверсі бізнес-центру «Леонардо», де розташований головний офіс групи. За його словами, клієнти зможуть придбати ОВДП терміном обігу від одного місяця до шести років. Мінімальний поріг для першої інвестиції становить 100 тис. грн або еквівалент цієї суми у валюті.

Читайте також:Мінфін затвердив графік розміщення ОВДП на другий квартал

Керуючий партнер ICU стверджує, що компанія встановила одну з найнижчих на ринку комісій за проведення операцій з ОВДП — 200 грн, а відкриття рахунку у цінних паперах, обслуговування та зберігання ОВДП для клієнтів ICU буде безкоштовним, лише при виплаті валюти буде стягуватися ще постійна фіксована комісія 25 дол.

Крім інвестицій в ОВДП, у клієнтському офісі ICU можна отримати консультації щодо заощаджень через недержавні пенсійні фонди, а також про вкладення коштів в інвестиційні фонди під управлінням ICU, сказав Стеценко.

Він додав, що найближчим часом група планує запропонувати клієнтам нові цікаві рішення.