За словами глави Кабміну, після парламентських виборів зростання пенсій не припиниться.

Також Гройсман зазначив, що підвищення пенсій, яке відбулося з 1 липня, і торкнулося пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж, але через невеликі зарплати мають маленькі пенсії, а також ряд інших категорій пенсіонерів, не спричинить зростання дефіциту Пенсійного фонду і не роздує інфляцію.

Читайте також: Експерти пояснили, чому треба змінювати пенсійний закон

У Кабміні нагадали, що в жовтні 2017 року в Україні розпочата пенсійна реформа, яка не передбачає збільшення пенсійного віку, однак передбачає автоматичне підвищення нарахувань за певною формулою. З 2017 року вже відбулося підвищення пенсій фактично для всіх категорій пенсіонерів, включаючи військових пенсіонерів і військових-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму пенсіонерам збільшили виплати. В результаті мінімальна пенсія збільшилася до 1564 грн, а максимальна — до 15 640 грн.

З 1 березня 2020 року почнеться масовий перерахунок для всіх категорій пенсіонерів, проте ніхто з них не втратить можливість отримувати при цьому ще й субсидії. Ті, у кого низький дохід, зможуть розраховувати на додаткову виплату від держави, яка складе приблизно 1500-1600 грн.