Також спільно з системою безоплатної правової допомоги Мін'юст запустив нову ініціативу # ЧеснаПлатіжка і інформаційну кампанію «Я маю право на чесну платіжку», яка реалізується в рамках просвітницького проекту Мін'юсту «Я маю право».

За дорученням Гройсмана до 15 липня Міністерство юстиції оприлюднить повний перелік всіх постачальників комунальних послуг з докладним описом того, хто цими підприємствами керує і хто є їхніми реальними власниками. Також Мінрегіон і Госаудитслужба проведуть аудит кожного теплокомуненерго на обґрунтованість тарифів на тепло і воду.

Читайте також: Гройсман обіцяє українцям «чесну» платіжку

Нагадаємо, 26 червня було прийнято постанову уряду про встановлення граничних цін на тепло. Згідно з ним, вартість 1 Гкал тепла в містах обласного значення не повинна перевищувати економічно обґрунтованого значення, яке становить 1400 грн, вартість гарячої води — 83 грн за кубометр в квартирах із сушарками для рушників і 75 грн — без них.

«За підрахунками, в середньому вартість опалення і гарячої води повинна знизитися на 14%, а в окремих містах-рекордсменах тарифи на опалення впадуть на 40%», — зазначив очільник Мін'юсту Павло Петренко.