Учасниками торгів стали 192 учасники, в результаті торгів 10 продавців продали електроенергію 164 покупцям. Загальний обсяг торгів перевищив 308 млн грн. Всі розрахунки між учасниками торгів було завершено у регламентний термін – протягом 10 хв. з моменту завершення торгів та формування фінансових зобов’язань.

В рамках підготовки до обслуговування клієнтів Ощадбанк здійснив інтеграцію інформаційних систем з оператором ринку та оператором системи передачі, що надає змогу обмінюватись даними про стан наявності коштів у покупців та про стан розрахунків онлайн.

На етапі підготовки до запуску нового оптового ринку електроенергії в Україні більше 270 учасників ринку електроенергії вже відкрили ескроу-рахунки в Ощадбанку для операцій з купівлі електроенергії на ринку на добу наперед та внутрішньодобовому ринку, більше ніж 260 електропостачальників відкрили в Ощадбанку поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів за продану електроенергію.

В рамках проекту надання новітнього банківського сервісу учасникам ринку електричної енергії Ощадбанк пропонує обслуговування рахунків у режимі 24/7. Також Ощадбанк пропонує учасникам ринку послуги з надання банківських гарантій на користь оператора системи передачі на виконання зобов’язань з врегулювання небалансів.

З додатковою інформацією щодо фінансових аспектів функціювання сегментів нового ринку його учасники можуть ознайомитись за посиланням.