Основні угоди сьогодні пройдуть до обіду, а після нього фінустанови вже будуть в основному працювати за власними операціями з валютною позицією. Їм треба зафіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою за місяць, квартал та за півріччя. Це відіб'ється на статистиці торгів. «Мінфін» прогнозує до 390-410 млн доларів при укладанні до 500-530 угод.

Проти гривні спрацює зростання ліквідності в банках і отримання клієнтами відшкодувань ПДВ. На ранок четверга коррахунки виросли відразу до 59,6 млрд гривень. Це буде тиснути на курс. Основний приріст гривневих ресурсів стався як за рахунок розрахунків держави з експортерами по відшкодуванню ПДВ і за рахунок погашення раніше випущених Мінфіном України ОВДП. Поки ці гроші ще не розподілені бізнесом і не витрачені їм. Сьогодні частина з них піде на купівлю валюти, частина — на господарські операції всередині країни, а частина — на короткі депозити в банках і депсертіфікати НБУ на період до кінця свят.

Готівковий ринок залишиться союзником для нацвалюти. Котирування в обмінниках продовжують просідати і ця частина валютного ринку як і раніше поставляє «дешеву» валюту на міжбанк через операції з валютною позицією фінустанов.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні дуже велику активність на валютному ринку у першій половині дня (клієнти будуть поспішати закрити останні операції поточного місяця, кварталу і півріччя) і потім різке зниження обсягів торгів після 14 годин.

Коридор по долару буде в межах 26,10-26,25 гривень, а Нацбанк намагатиметься продовжити поповнювати резерви через викуп долара на міжбанку. Використовувати, як завжди, регулятор буде Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,85- 26,05 і продаж 26,15-26,45 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,00-26,05 гривень та продаж 26,13-26,20 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram