«Оскільки курси цих валют змінюються по причинам, які мають мало спільного з глобальними проблемами, покупці очікують, що вони стануть притулком в періоди ринкового стресу», — йдеться в статті.

Наголошується, що з кінця січня єгипетський фунт виріс по відношенню до долара на 6%, а гривня — на 5%. І Єгипет, і Україна пропонують двозначну прибутковість за своїми борговими зобов'язаннями в національній валюті, тоді як прибутковість по десятирічних цінних паперах США лише трохи перевищує 2%, а в Японії і країнах Європи вона часто і зовсім негативна.

Читайте також: Готівкова валюта: чи загрожує щось гривні

Валюти України і Єгипту, на відміну від багатьох активів ринків, що розвиваються, диверсифікують портфель інвестора, пояснює Йенс Нистедт з хедж-фонду Emso Asset Management. Цим він пояснив зростання попиту.

Інтерес інвесторів до Єгипту зріс після проведення фінансових реформ в країні в 2016 році і отримання від МВФ $12 млрд допомоги.

Щодо України, інвестори роблять ставку на те, що нова президентська адміністрація продовжить проводити реформи і боротися з корупцією, зазначає видання.