Повідомляється, що акції Microsoft встановили новий історичний рекорд на рівні 137,66 дол. за акцію. З початку року акції найбільшого розробника програмного забезпечення зросли на 34%.

Хмарні сервіси стали для компанії Microsoft найстрімкіше зростаючою нішею завдяки розвитку цифрових послуг на хмарній платформі, вважають аналітики.

Попит на такі послуги викликаний бумом стрімінгових сервісів — таких як Netflix, Hulu і Amazon Prime. Подібні сервіси на постійній основі користуються хмарними сервісами.

Читайте також: Amazon став найдорожчим світовим брендом (рейтинг)

За підсумками першого кварталу 2019 року сегмент «Хмарні сервіси» показав найбільший приріст виручки серед усіх підрозділів Microsoft. За три місяці виручка цього департаменту збільшилася на 22%. Сегмент охоплює інфраструктуру і платформу Microsoft, Windows Server і SQL Server. Компанія посідає друге місце у світі за обсягом хмарних послуг після Amazon.

Два інших сегменти компанії, «Продуктивність і бізнес-процеси» (Microsoft Office, хмарний Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn і Dynamic) і «Персональні комп'ютери (Windows Client, Xbox, Bing-пошук, медійна реклама, ноутбуки, планшети і настільні комп'ютери), збільшили виручку на 13,7% і 7,7% відповідно.

Читайте також: Microsoft будуватиме будинки

У першому кварталі 2019 року загальна виручка виробника піднялася на 14%, до 30,6 млрд дол., а чистий прибуток збільшився на 19%, до 8,8 млрд дол. Прибуток на акцію склав 1,14 дол., збільшившись на 20%.

Аналітики очікують, що папери зможуть подорожчати ще на 8% і рекомендують купувати акції Microsoft. Подорожчати акціям допоможе збільшення виручки і прибутку компанії. Цьому сприятиме подальше зростання ринку хмарних технологій, вважають аналітики.

Найближчим часом компанія представить свої фінансові результати за рік.