З одного боку — частина клієнтів ще не закрила свої бюджетні платежі і продаватиме валюту, щоб розрахуватися з державою. Це збільшить пропозицію на міжбанку;

З іншого боку — попереду основні дні відшкодувань ПДВ експортерам (хоча по ринку і ходять чутки про деякі затримки цих виплат у часі).Потенційний заход гривні на фоні скасування обов'язкових продажів — може стимулювати клієнтів притримувати валюту до останнього.

Крім цього, з урахуванням цієї суботи і неділі та майбутніх триденних вихідних в кінці червня — у клієнтів залишається дуже мало робочих днів для виконання своїх місячних і квартальних бізнес-планів. Всі компанії поспішають, що призводить до ситуативних перекосів попиту та пропозиції в момент виходу на міжбанк основних великих операторів.

«Мінфін» прогнозує на п'ятницю коридор по долару в межах 26,20-26,35 гривень з повною залежністю курсового тренда від дій і завдань найбільших гравців.

При такому ринку спекулянти будуть працювати сьогодні тільки у форматі «в дві сторони». Хоча — при різких перекосах попиту та пропозиції — зазвичай не пропустять нагоди покачати курс. Нацбанк намагатиметься викупити на торгах свої «чергові» 20 млн доларів, використовуючи «анонімний» формат через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,10- 26,25 і продаж 26,32-26,50 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,20-26,555 гривень та продаж 26,30-26,35 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram