У НБУ повідомили, що вказане клопотання обґрунтоване грубим порушенням судом норм процесуального та матеріального права.

Баришівський райсуд Київської області має розглянути зазначене клопотання не пізніше 5 днів з дня його надходження до суду, а саме до 19 червня включно.

В Нацбанку відзначили, що вони ще не отримали визначення Баришівського райсуду Київської області у встановленому процесуальним законодавством порядку.

Нацбанк зазначає, що ніяких заборон посадовій особі НБУ — першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій — ухвалою Баришівського суду не встановлено.

В НБУ додали, що прийняті ухвалою Баришівського суду заходи забезпечення позову шляхом заборони Катерині Рожковій вчиняти дії, що стосуються діяльності Нацбанку, як фізичній особі-громадянину, а не посадовій особі, є нікчемними.

Раніше в НБУ повідомили, що Баришівський районний суд Київської області 11 червня «нібито прийняв рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління Нацбанку і виконувати покладені на неї посадові обов'язки».

Пізніше Рожкова заявила, що повернулася з Лондона, де була на конференції, і вийшла на роботу.