Що відомо

Суд зобов'язав Кабмін визнати і зареєструвати за Roshen право інтелектуальної власності на товарний знак у заявці № 201710458 від 13 травня 2017 року, яким є червоний колір в упаковці кондитерських виробів.

Під дію знака потрапляють плівки з різного матеріалу. Таким чином Roshen вирішила зарезервувати за собою право упаковувати кондитерські вироби у стрічки червоного кольору.

Читайте також: Roshen скоротила збитковий бізнес в Литві

Суд визнав недійсними висновок «Укрпатенту» та рішення Апеляційної палати МЕРТ, яким підприємству раніше відмовили в реєстрації спірного знака.

На початку 2012 року корпорація подала заявку на видачу свідоцтв на стрічки з написом Roshen з різними відтінками червоного. Але жодну з цих заявок в компанії не оплачували, тому рішення по них не було.

У серпні 2016 року Roshen заявила про бажання зареєструвати за собою ще два знаки: стрічку червоного кольору і стрічку червоного кольору з написом Roshen. Обидві — для пакування тортів.

Roshen не змогла довести, що має право на володіння червоної пакувальної стрічки. Тому в лютому 2017 року по цій заявці фірма отримала відмову.