Що сталося

  • До Нацбанку надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якого випливає, що 11 червня 2019 року Баришівський районний суд Київської області нібито прийняв рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління та виконувати покладені на неї посадові обов'язки.

Ініціали фізичної особи збігаються з ініціалами одного з передбачуваних учасників судової справи, які вказані на сайті «Судової влади». У той же час відповідної постанови суду немає в Єдиному державному реєстрі судових рішень і, відповідно, Національний банк не отримував його від суду.

«НБУ готовий вивчити наявність ознак, які можуть свідчити про неправомірність таких дій судді, а отже і підстав для звернення зі скаргою на дії судді і звернення в правоохоронні органи», — зазначили в Нацбанку.

Нещодавно в Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов від народного депутата Юрія Савчука з вимогою заборонити Катерині Рожковій виконувати повноваження Першого заступника Голови НБУ.

Нагадаємо, в минулому році депутати Верховної Ради Ігор Луценко та Олександр Дубінін також намагалися в судовому порядку обмежити Катерину Рожкову у виконанні посадових повноважень.

15 травня 2018 року Апеляційний суд міста Києва задовольнив апеляційну скаргу НБУ і підтвердив правомірність виконання Катериною Рожковою своїх посадових обов'язків.