«Я вважаю, що цього не треба було робити, це повна дурня. Якщо людина не платить, а на нього ще нараховують пеню — який у цьому сенс? Це дурня повна. Якщо б мова йшла про багатих людей, які не платять за свою недисциплінованість або небажання, можливо, це було б правильно. Але говорити про бідних людей і ще нараховувати їм пеню, коли у них нічим заплатити — я вважаю, що це дурня повна», — прокоментував він.

Рева нагадав, що рішення про введення штрафів прийнято не урядом, а затверджено законодавчо депутатами.

«Така пеня буде нараховуватися з 10 червня цього року, вона невелика, але я розумію, наскільки неприємно людям уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню. Подивимося, як цей механізм буде діяти», — зазначив він.

Рева підкреслив, що в разі проблем з виплатою зарплати або затримок з субсидій від держави пеня нараховуватися не буде.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що з 10 червня в Україні нараховують штрафи за борги по комунальним послугам, які утворилися з 1 травня поточного року.

Розмір пені повинен бути встановлений в договорі з постачальником, а нараховується вона на ту суму, яка утворюється з моменту укладення такого договору. Штраф не повинен перевищувати 0,01% боргу за кожен день прострочення, а загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% від всієї суми боргу.