«Зараз буде багато обіцянок. Всі будуть обіцяти, що буде завтра краще. Не купуйтеся на ці обіцянки, а вимагайте стабільного фінансування українських доріг. Зараз це фінансування є. У Дорожньому фонді на 2020 рік передбачено 75 млрд грн», — сказав Омелян.

Також міністр зазначив, що необхідно в бюджеті на наступний рік передбачити додатково близько 50 млрд грн на територіальні дороги, які з'єднують адміністративні центри областей з районними центрами, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, адміністративні центри районів між собою.

Голова «Укравтодору» Славомір Новак на засіданні уряду повідомив, що в цьому році на ремонт і будівництво українських доріг буде направлено 55 млрд грн.

«В цьому році в Дорожній фонд надійде 50 млрд грн, а з урахуванням коштів міжнародних фінансових організацій ця цифра складе 55 млрд грн. Всі ці кошти підуть на ремонт і будівництво доріг», — сказав він.

Новак зазначив, що з цієї суми «Укравтодор» отримає 33 млрд грн, облдержадміністрації на дороги місцевого значення отримають 14,6 млрд грн, а фонд безпеки – 2,1 млрд грн.