Валютні гойдалки вчорашнього дня продовжаться, але загальний тренд по курсу знову зміниться. Якщо вчора спекулянти та великі клієнти зіграли в масштабну гру «на підвищення», то сьогодні — можливий серйозний відкат курсу.

Основна причина — непогані результати аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Чиновники продали облігацій майже на 6,6 млрд гривень і головне, що це в основному гривневі папери (на 6,47 млрд).

За нашими даними великими покупцями були нерезиденти і сьогодні їм необхідно продавати валюту, щоб розрахуватися з Міністерством фінансів. Правда, вони вже це робили попередньо і у понеділок-вівторок, але й сьогодні їм також доведеться активно продаватися. Тому у гривні з'являється шанс відіграти хоча б частково свої вчорашні втрати.

Таким курсовим ралі шалено раді спекулянти, які вже порядком «застоялися» в період відносної стабільності курсу.

Ми прогнозуємо на середу істотні коливання котирувань в межах широкого коридору 26,20-26,50 гривень за долар з обсягами операцій до 400-440 мільйонів доларів при здійсненні до 490- 560 угод.

При появі ситуативного надлишку долара (в основному за рахунок продажів нерезидентів) НБУ вийде на торги з його викупом в «анонімному» форматі через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,15- 26,40 і продаж 26,45-26,70 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,35-26,455 гривень та продаж 26,49-26,60 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram