Що відомо

Стартова ціна лота була 868,8 млн грн — вона знижувалася кілька разів після невдалих попередніх аукціонів. Мінімально допустима ціна на аукціоні була передбачена на рівні 173,8 млн грн.

За даними ФГВФО, деякі активи з цього пулу знаходяться в заставі НБУ та Укрексімбанку. У забезпеченні — об'єкти з переробки сільськогосподарської продукції, розташовані в Одеській області, зокрема:

  • 39 000 кв. м промислової нерухомості;
  • діючий масложировий виробничий комплекс з обладнанням, з доступом до залізничної колії та морського транспортного порту;
  • 5,43 га земель з цільовим призначенням для розміщення олійно-жирового комбінату (передбачалося будівництво морського зерноперевантажувального комплексу та двостороннього пірса);
  • діючий олійножировий комбінат з виробництва маргарину, кулінарних і кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу (розміщений поряд із залізничними коліями на 5,34 га промислових земель).

Читайте також: Журналісти показали активи Коломойського і Боголюбова в США. Фото

За даними Фонду, кредити під заставу цих об'єктів видавав Дельта Банк для ТОВ «Іллічівський зерновий порт», ВАТ «Одеський олійножировий комбінат», ТОВ «Іллічівська зернова компанія», ТОВ «Стройбуд Іллічівськ».