Напередодні Всесвітнього дня донора, який традиційно відзначається 14 червня, команда Таскомбанку взяла участь у благодійній ініціативі, щоб допомогти дітям з онкологічними захворюваннями та іншим пацієнтам, які потребують лікування. Не обов'язково бути лікарем, щоб рятувати життя і сьогодні ми в цьому переконалися.

«Життя — найцінніший дар, що в нас є. Приєднавшись до цієї акції, ми хотіли не просто допомогти, а й звернути увагу на проблему донорства в країні, показавши особистим прикладом, що поділитися життям може кожен. Сьогодні в нас була така можливість. Я радий, що в Таскомбанку працюють не тільки професіонали своєї справи, а й небайдужі люди, які готові прийти на допомогу», — підкреслив Андрій Комаріст, Голова Правління Таскомбанку.

Ініціативу підтримали понад 40 співробітників Центрального офісу Таскомбанку. Було зібрано 18,3 літри крові й цього об’єму може вистачити, щоб допомогти приблизно 120 людям. Зібрану кров передадуть міським лікарням на найкритичніші потреби — для порятунку життя дітей з онкологічними захворюваннями, породіль и постраждалих у ДТП.

«Життя рятують не тільки лікарі. Під час лікування хворі на рак діти нерідко потребують переливання крові. Від цього залежить ефективність лікування і часто — саме життя. Бути донором — та суперсила, якою може поділитися кожен, дотримуючись мінімальних правил. А цінність складно переоцінити, адже 1 донор крові потенційно може врятувати 3 життя», — говорить Альона Лук'янчук, координатор волонтерського і донорського напрямку БФ «Таблеточки»

Бажаючі допомогти фінансово, також взяли участь в ярмарку, організованому Благодійним фондом «Таблеточки». Усі виручені кошти будуть спрямовані на забезпечення системного лікування дітей з онкологічними захворюваннями.