Що це значить

«Загальна сума податку на прибуток, сплачена небанківськими фінансовими установами, за даними Держказначейства, склала 67,4% аналогічного показника банків», — зазначив співрозмовник.

Він також наголосив, що позитивна динаміка фіскальних надходжень пов'язана зі зростанням наданих небанківськими фінансовими установами послуг.

Читайте також: 30% річних в кредитній спілці. Чи варто ризикнути

В I кварталі 2019 року найбільш динамичними були: факторинг (95,2%), страхування туристів (72,6%), медичне страхування (46,8%), фінансовий лізинг (35,8%), страхування життя (23,6 %), автострахування (22,5%), внески у Фонди фінансування будівництва (18,9%), кредити, видані фінансовими компаніями (18,2%), депозити в кредитних спілках (13,9%), кредити, видані кредитними спілками (11,9%), кредити, видані ломбардами (7,4%).

Рейтинг мікрофінансових організацій України

За словами Залєтова, законодавчі ініціативи Нацкомфінпослуг щодо розвитку електронної комерції дозволили в 2018 році запустити електронний поліс на ринку страхування і створити передумови цивілізованого розвитку онлайн кредитування.

Подальший розвиток ринку небанківських фінансових послуг залежить від ухвалення змін до законодавства, спрямованих на прискорення фінансової інклюзії цифрових і мобільних технологій, а також ідентифікації і верифікації клієнтів при наданні небанківських фінансових послуг онлайн.

Ідеться про прийняття законопроектів №2456-д від 29 грудня 2015 року «Про внесення змін у деякі законодавчі акти» та №9417 від 19.12.2018 «Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення».

Це приведе до розширення використання небанківських фінансових послуг для підвищення рівня життя населення, а також для збільшення інвестицій в е-комерцію як складову сучасної інфраструктури фінансової системи.