Все завдяки достатньо позитивним результатам аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. Продано паперів на 8,4 млрд гривень (за офіційним курсом НБУ), які були номіновані в гривні, доларі та євро. Сьогодні за цими ОВДП клієнти повинні розрахуватися з Мінфіном України і деякі іноземці будуть продавати валюту, щоб провести ці операції, що створює певні очікування на ринку по зміцненню позицій гривні.

Готівковий ринок теж частково перестав завищувати курс продажу валюти, що говорить про зниження девальваційних настроїв серед громадян. Курс продажу в обмінниках по долару впав нижче 27 гривень.

Правда, всі ці позитиви можуть зіпсувати майбутні погашення майже 5 млрд гривень старих ОВДП, частина з яких були придбані іноземцями та невідомо чи захочуть вони їх перевкласти знову. Але це стане зрозумілим вже найближчим часом.

«Мінфін» на сьогодні прогнозує зростання обсягів операцій до 440 млн доларів при укладанні до 600 угод.

Ми очікуємо 5 червня деяке зниження тиску на гривню за рахунок розрахунків нерезидентів за куплені вчора ОВДП із загальним настроєм на зміцнення нацвалюти з коридором по долару в межах 26,85 — 27,10 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,61- 26,90 і продаж 26,95-27,20 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,70-26,865 гривень та продаж 26,90-27,00 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram