Що це означає

Рябошапка зазначив, що кримінальна відповідальність буде наступати тільки тоді, коли розмір завданих державі збитків є значним.

«Ми свідомо пішли на збільшення цього розміру», — сказав він і повідомив, що сума становить 11,5 млн грн, або 380 тис. євро.

Читайте також: У деклараціях депутатів знайшли невідповідності на 8,5 мільярда

За його словами, це було зроблено для того, щоб не відволікати антикорупційні органи дрібними справами. Санкція за незаконне збагачення в особливо великих розмірах передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років і навіть до 12 років — в особливих випадках.

При цьому він додав, що всі справи, в яких фігурує незаконне збагачення на суму понад 30 тис. євро, але до 380 тис. євро, будуть розглядатися в порядку цивільної процедури, в порядку стягнення в дохід держави необґрунтованих активів.

Читайте також: Зеленський оприлюднив декларацію за 2018 рік

Нагадаємо, що Конституційний суд України 27 лютого опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Днями в Раді був зареєстрований законопроект президента Володимира Зеленського про відповідальність за незаконне збагачення, який, як повідомлялося, був узгоджений з МВФ.