Ініціативна група регіональних торгово-промислових палат із 13 країн, що об’єднують сотні тисяч підприємств, створила міжнародну бізнес-асоціацію з центром у Києві. Про це повідомили в Київській торгово-промисловій палаті (КТПП), передає Укрінформ.

Що це значить

Читайте також: Бізнес в Україні гірше, ніж в Колумбії, краще ніж у Індії

Робота «Київського клубу» партнерських палат буде спрямована на сприяння потребам бізнесу, його розвитку, підвищення кваліфікації, а також на залучення в регіони України зарубіжних інвесторів.

За словами президента КТПП Миколи Засульського, якого обрали президентом «Київського клубу» партнерських палат, до реалізації цієї ідеї учасники новоствореної організації йшли не один рік.

«Київським зустрічам уже більше 10 років, а партнерським зв’язкам з багатьма палатами — більше 30 років. [...] Я очікую від створення цього клубу прокладання нових доріг для нашого бізнесу за кордон», — зазначив він.

При цьому, як прокоментував президент Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати Сігітас Леонавичус, наступними кроками розвитку організації може стати залучення до її діяльності політиків – українських, литовських, а також членів парламенту Євросоюзу.

Читайте також: Бізнес очікує долар по 29,32 гривні

«Разом ми будемо боротися за те, щоб створити для бізнесу однакові умови, в яких він буде розвиватися. Київський клуб партнерських палат – це нова форма взаємодії бізнесу, народу та, сподіваємося, влади. Ми покладаємо великі надії на досягнення високих результатів діяльності цього клубу», — наголосив Леонавичус.

Керівники регіональних торгово-промислових палат домовились, що наступна зустріч відбудеться через рік, де підіб’ють підсумки роботи за рік та розглянуть подальші перспективи розвитку «Київського Клубу» партнерських палат.