З усією відповідальністю заявляємо, що в аеропорту Риги жоден із зафрахтованих літаків з Юрієм Родіним на борту ніколи не піддавався обшуку з боку співробітників митних органів або представників органів правопорядку. Також звертаємо увагу, що Юрій Родін завжди без винятку перетинав державний кордон Латвії з дотриманням усіх норм і правил щодо об'єктів, які підлягають декларуванню. Більш того, усі його дії завжди були спрямовані на ретельне дотримання зазначених вимог. Жоден з акціонерів банку не має і не мав жодного відношення до операцій із грошовими коштами нелегального походження.

Також важливо відзначити, що Регіональний інвестиційний банк (РІБ) ніколи не був оштрафований за обхід будь-яких санкцій, як це було зазначено у деяких ЗМІ.

Регіональний інвестиційний банк посідає 9 і 10 позиції за розміром активів і капіталу серед 17 зареєстрованих в Латвії банків станом на кінець 2018 року. Банк входить до трійки фінансових установ, які вчасно подали аудійовані фінансові звіти, підтвердивши, як свою фінансову стабільність, так і спроможність нової стратегії розвитку.

РІБ є частиною Групи «Банк «Південний» з активами понад 1 млрд доларів США.