Що це значить

  • Додаток доступний для смартфонів на базі операційної системи Android з підтримкою технології NFC.
  • Відсутність реалізації технології для пристроїв на ОС Apple обмежується тим, що компанія Apple сама обмежує функціональність NFC на своїх пристроях, в той же час в Visa готова запустити додаток і для «яблучних» пристроїв.

Першим партнером Visa в Україні виступив Ощадбанк.

З боку користувача програма підтримує оплату як безконтактними картками, так і смартфоном, NFC-кільцем або іншим гаджетом, до якого прив'язана картка.

Плата за користування додатком стягуватися не буде, проте банк буде знімати стандартні комісії за обслуговування рахунку і проведення безконтактних платежів.

Що це дасть

  • Впровадження такої технології дозволить малому і середньому бізнесу отримувати додаткові доходи від сегмента споживачів, що віддає перевагу безготівкову оплату.
  • При цьому, для банків-партнерів система дозволяє значно розширити інфраструктуру прийому електронних платежів.

Перші дві тестових тижня додаток буде працювати виключно з картками Visa, однак в Ощадбанк очікують, що вже в найближчі тижні до сервісу підключаться й інші платіжні системи, включаючи Українську національну платіжну систему «Простір».

За словами Віри Платонової, Visa запропонувала інтегрувати технологію Tap to Phone всім українським банком, але на даний момент активна робота ведеться саме з Ощадбанком.