Основні цифри

Заборгованість населення з оплати за природний газ на кінець квітня склала 29,5 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду — 19,3 мільярда гривень, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій — 4,6 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води і водовідведення — 3,6 мільярда гривень, за вивезення твердих побутових відходів — 0,7 мільярда гривень, за поставку електроенергії — 5,8 мільярда гривень.

Читайте також: Кабмін скоротив фінансування субсидій на 8 мільярдів

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт / год), на одного власника особового рахунку у квітні склали 1191,90 гривні.

Загалом у квітні українці сплатили за житлово-комунальні послуги 14,6 мільярда гривень, за поставку електроенергії — 3,3 мільярда гривень.

«У січні-квітні 2019 року з населенням було укладено 18,7 тисячі договорів про погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 129,7 мільйона гривень. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів, склала 75,4 мільйона гривень», — додали в Держстаті .