У Приватбанку пояснюють зміни тим, що політика знову стала впливати на економіку. Очевидно, що стабілізації ситуації і відновлення кредитування поки не намічається. 

Читайте також: Депозити подорожчали в 4 великих банках

«Не секрет, що ставки Приватбанку протягом останнього року знаходяться на рівні нижче середніх по ринку, а в 2019 році — значно нижчі за середні, оскільки одним з основних завдань банків є зниження кредитних ставок для розширення кредитування економіки країни. Ми розраховували на більш швидку стабілізацію ринку. Начебто вже і НБУ пішов на зниження ставки рефінансування. Але тут вчергове політика стала сильно впливати на економіку і знову доводиться чекати закінчення виборів і стабілізації ситуації», — розповів «Мінфіну» керівник департаменту заощаджень Приватбанку Андрій Шульга.

Отримуйте на 1,6% річних більше з «Бонусом до депозиту» від «Мінфіну»

Тому в Приватбанку пішли назустріч вкладникам. І мали підстави, адже за підсумками перших двох місяців 2019 року населення забрало з Приватбанку депозити на суму 847,2 млн грн.

Щоправда, протягом березня йому вдалося відновити депозитний портфель і за підсумками першого кварталу навіть наростити на 444 млн грн.

«Низька ставка за вкладами стала головним чинником невдоволення наших вкладників. Тому ми прийняли рішення збільшити ставки за короткостроковими вкладами у національній валюті до рівня середніх по ринку. Що далі? Далі будемо дивитися, як складеться ситуація і залежно від цього приймемо рішення », — підсумував Андрій Шульга.