Що відомо

За словами Данилюка, на півторагодинній зустрічі обговорювали реформи в Україні, зокрема антикорупційна. Зеленський представив свій порядок денний щодо розвитку економіки і подальшої співпраці з МВФ.

«Перші кроки — це рішення по боротьбі з корупцією, перезапуск судової реформи, правоохоронних органів — це все те, що раніше МВФ майже що нав'язував Україні, але не було бажання робити. Зараз відчувається, що нова влада реально готова реалізовувати ці зміни», — сказав Данилюк.

Як наголосив секретар РНБО, всі розуміють, що рішення про розпуск парламенту — це внутрішнє рішення України, «спрямоване на те, щоб прискорити політичні процеси в країні».

«Всі українці очікують оновлення політичної еліти, поновлення державних органів влади, і тому позачергові вибори покликані швидше оновити Верховну Раду і склад Кабінету міністрів. Щоб ми мали всі ці органи, налаштовані на серйозні зміни і працювали як єдина команда. Це розділяє МВФ, тому що це те, що потрібно для успішної співпраці», — зазначив Данилюк.

Нагадаємо, місія МВФ працює в Україні з 21 травня.

Раніше Олександр Данилюк заявляв, що Україна має можливості виконати всі умови для отримання чергового траншу кредиту МВФ за програмою stand by, не чекаючи виборів.

Читайте також: У Зеленського пояснили позицію МВФ

Водночас представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що Фонд очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні для обговорення подальшої співпраці, проте його місія зараз веде конструктивні дискусії в Києві.

«Як тільки уряд буде сформовано, після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці», — сказав він в ході брифінгу в МВФ 23 травня.