Нова структура ДПС передбачає ліквідацію Головного управління внутрішньої безпеки. Його функції передадуть в інші департаменти: департаменту з питань запобігання та виявлення корупції (антикорупційні заходи), департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу (виявлення конфлікту інтересів, профілактична робота).

Крім того, будуть укрупнені ключові функції у складі об'єднаних департаментів. Зокрема, будуть створені:

  • департамент адміністрування податків (об'єднання департаментів податків і зборів юридичних і фізичних осіб),
  • департамент податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування (об'єднання департаменту аудиту і департаменту трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування),
  • департамент моніторингу ризикових операцій та доходів (об'єднання департаменту моніторингу ризикових операцій та департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем).

Читайте також: Верланов назвав пріоритетні завдання новоствореної ДПС

«Важливо, що організаційна структура центрального апарату ДПС буде побудована за функціонально орієнтованому підході, що дозволить посилити аналітичну складову Служби, поліпшити сервіс для платників податків, забезпечить модернізацію IТ-сервісів і платформ, а також відповідатиме кращим міжнародним практикам, оскільки в її основу покладено тип виконуваної податковим органом функції, а не вид податку або категорію платника податків», — зауважують у Мінфіні.

Далі в міністерстві планують затвердити штатний розпис апарату ДПС, перевести не менше 30% кадрового складу в нову службу. Потім Кабмін повинен затвердити розпорядження про передання функцій від ДФС до ДПС.