Про що говорили

Під час зустрічі обговорили питання програми житлових субсидій, результати завершення опалювального сезону 2018-2019 років, а також попередні результати пенсійної реформи і середньострокову бюджетну перспективу.

Обговорювали й політичну ситуацію в Україні, яку кредитори можуть сприймати як економічний і соціальний дестабілізуючі чинники.

«Загроз економічній стабільності в Україні немає, — заявив під час зустрічі Андрій Рева. – Незважаючи на виборчу кампанію, уряд має намір забезпечити стабільність на перехідний період, незважаючи на події, що відбуваються. Наша політика й надалі, увесь цей перехідний період, буде прогнозованою. Більше того, скажу, що зараз лунає багато різних радикальних заяв, до яких я просив би ставитись як до залишкових явищ виборчих перегонів».

Читайте також: У Moody's зорієнтували, коли Україна отримає другий транш МВФ

Андрій Рева подякував місії МВФ за ту колосальну роботу, яку вона проводить, аби в Україні відбулись реформи. А також за те, що фахівці такого поважного міжнародного донора зрозуміли специфіку України.

Своєю чергою голова місії Рон ван Роден сказав, що МВФ щиро бажає, аби Україна розвивалась, як цивілізована європейська держава і всіляко підтримуватиме ці прагнення українського народу. 

Нагадаємо, що радник президента Олександр Данилюк вважає, що Україна має можливості виконати всі умови для отримання чергового траншу кредиту МВФ за програмою stand by, не чекаючи виборів

Утім, голова Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс повідомив, що Фонд готовий продовжувати співпрацю з новим урядом України після його формування і після виборів.