Аргументи

«У нас є чинний уряд, яке буде діяти до моменту формування нового уряду. Є діюча Верховна Рада, яка може і повинна приймати закони, які є в міжнародних зобов'язаннях, є всі діючі держінституції. Треба просто зараз виконувати умови і не шукати або видумувати політичні причини і не звинувачувати політичний процес », — сказав Данилюк.

За словами радника, він постійно веде діалог з МВФ, а зустріч місії з президентом Зеленським буде наступного тижня, у вівторок. Від більш докладних коментарів Данилюк відмовився, пославшись на те, що до завершення роботи місії коментарі традиційно не дають.

Читайте також: Україна отримала престижні нагороди за управління держборгом

«Багато що залежить від позиції Мінфіну, професіоналізму, від можливості залучати ресурси, щоб платити за борговими зобов'язаннями уряду. Розумію, що, як і раніше, не все просто. Але вірю в професіоналізм Мінфіну», — додав Данилюк.

Нова програма співпраці

Він також вважає, що після завершення виборів Україна і МВФ почнуть переговори про нову програму співпраці.

«Після виборчого циклу і формування нового уряду, найімовірніше, будемо говорити про нову програму, яка буде відповідати і пріоритетам, і викликам, які стоять перед країною», — сказав Данилюк.

Читайте також: Як довго ми протягнемо без МВФ

Нагадаємо, раніше представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що Фонд очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні для обговорення подальшої співпраці, проте місія продовжує вести конструктивні дискусії в Києві про останні події та економічну політику.

«Як тільки уряд буде сформовано, після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці», — сказав він в ході брифінгу в МВФ 23 травня.