Що це означає

У категорії «Найбільш вражаючий емітент з регіону СНД і колишніх членів СНД» Україна посіла друге місце. А Уповноважений уряду з питань управління держборгом Юрій Буца отримав нагороду і посів третє місце в номінації «Найвидатніший представник держави, відповідальний за залучення капіталу в регіоні Центральної та Східної Європи».

Читайте також: Мінфін планує скоротити держборг до 49% до кінця 2020 року

Премія Global Capital Bond Awards надається вже 12-й рік поспіль і є головною нагородою на міжнародному ринку облігацій, відзначають в Мінфіні. Переможців визначають за результатами опитування учасників світового ринку капіталу.

Читайте також: У НБУ розповіли, як дізнатися все про держборг України

«Попри те, що минулий рік був дуже складним для країн, що розвиваються, Україні вдалося розмістити облігації на суму 2 млрд дол. Ми залишаємося відповідальним позичальником і демонструємо успіхи у сфері управління державним боргом. Особливо хотілося б подякувати Юрію Буці, чия професійна робота визнана міжнародним співтовариством і не тільки сприяє фінансовим успіхам України, а й покращує наш імідж в міжнародному середовищі », — прокоментувала нагороди міністр фінансів Оксана Маркарова.