Що це означає

«МВФ на сьогодні продовжує співпрацю з Україною, йдуть відповідні кроки, переговори, щоб ця співпраця тривала. Ніхто не заявляв про розрив співпраці і невиконання якихось пунктів меморандуму. Я сподіваюся, що співпраця буде продовжуватися з урахуванням наших інтересів», — підкреслив представник президента.

Читайте також: Мінфін готується нарощувати внутрішній борг

Герус нагадав, що в Україні зростання ВВП в першому кварталі склало всього 2,2%. За його словами, в таких несприятливих економічних умовах Україні буде важко без допомоги МВФ, тому співпрацю треба продовжувати.

«На сьогодні є кілька спірних моментів, але вони будуть обговорюватися і вирішуватися, є конструктивний настрій. Моніторингова місія цікавиться, як у нас проходять реформи, що у нас відбувається з боротьбою з корупцією, цікавиться, що у нас з відповідальністю за незаконне збагачення. Є низка питань, які потребують законодавчого врегулювання. Плануються зустрічі МВФ, зокрема з командою президента», — зазначив він.

Як наголосив Герус, представникам МВФ «не дуже подобається» скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. «Її потрібно повернути. Для цього Верховна Рада повинна прийняти закон», — пояснив він.

Нагадаємо, вчора глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс повідомив, що Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати співпрацю з новим урядом України після його формування і після виборів.