Що відомо

Згідно з повідомленням, рішення про виділення фінансування рада директорів ЄБРР планує прийняти 24 липня поточного року.

«ЄБРР буде підписувати кредитні угоди з відповідними комунальними транспортними компаніями, а також угоди про гарантії і підтримки проектів з містами. Кожен кредит буде гарантований муніципалітетом», — наголошується в повідомленні.

Інвестиції здебільшого надаватимуть на оновлення транспорту (придбання нових тролейбусів, автобусів, трамваїв і вагонів метро) і модернізацію інфраструктури громадського транспорту, включаючи автоматичний збір плати за проїзд, автоматичне визначення місцезнаходження транспортних засобів та руху транспорту.

Довідка

ЄБРР в жовтні 2015 року схвалив виділення 100 млн євро кільком українським містам для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищенні ефективності транспорту.

У 2018 році, зокрема, ЄБРР в рамках цього проекту підписав чотири кредитні угоди з тролейбусними комунальними підприємствами Маріуполя, Кривого Рогу, Харкова та Житомира на загальну суму 38 млн євро під гарантії муніципалітетів цих міст.