Що це означає

«ЄС виділяє значні суми Україну на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються як можна краще. Потрібно розуміти той факт, що більша частина цих коштів, які виділяються, взагалі не використовують за цілою низкою причин. Ми порахували, що зараз не використано 8 млрд євро, які були надані ЄС. Перш ніж просити додаткові гроші, витратьте спочатку ті, які доступні", — сказав Мінгареллі.

За його словами, основною причиною є відсутність якісної інституційної спроможності, а для прискорення процесу необхідно вплинути на місцеву владу.

Читайте також: Україна запропонує ЄС переглянути Угоду про асоціацію

Нагадаємо, що Європейська Рада в червні 2018 року затвердила Четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро.

У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням в квітні 2033 року.

Читайте також: ЄС готовий переглянути безмитні квоти в торгівлі з Україною

15 березня в Мінфіні повідомили, що в Україні працює оціночна місія Євросоюзу з питання надання нашій країні другого траншу макрофінансової допомоги в обсязі 500 млн євро, прогнозуючи отримання цих коштів не раніше квітня.